Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010

Μπουγατσινια με σφολιατα


Πεντανοστιμα γλυκακια. Σερβιρονται κρυα ή ζεστα (προτιμηστε τα κρυα γιατι αναδεικνυεται καλυτερα η γευση τους). Τα υλικα για την κρεμα αντιστοιχουν σε 4 φυλλα σφολιατας (δηλαδη 60 μπουγατσινια). Μπορειτε ομως να βαλετε περισσοτερη κρεμα στα 2 φυλλα για να γινουν πιο νοστιμα και οση περισσεψει να την βαλετε κουταλια-κουταλια σε χαρτι ψησιματος για μικρες μπουκιτσες κρεμας.

Υλικα:
(για 30 μπουγατσινια)
2 φυλλα σφολιατας
(για την κρεμα)
2 κουπες γαλα
2 κροκοι αυγων
1/3 κουπας ζαχαρη
4 κ.σ. σιμιγδαλι ψιλο
(για το σιροπι)
2 κουπες ζαχαρη
1 κουπα νερο
κρεμοριο ή 1 κ.σ. χυμο λεμονιου
4 κ.σ. γλυκο κρασι

Εκτελεση:
Βαζουμε τη ζαχαρη, το σιμιγδαλι, τους κροκους και λιγο απο το γαλα στη φωτια και ανακατευουμε. Ριχνουμε το υπολοιπο γαλα καυτο, ανακατευουμε, και το βγαζουμε απο τη φωτια για να κρυωσει και να πηξει η κρεμα.
Εχουμε ξεπαγωσει τη σφολιατα (οχι ομως πολυ για να μην κοβεται ευκολα). Στο μιση απλωνουμε περιπου το ενα τεταρτο της κρεμας και λιγο παραπανω και διπλωνουμε τη σφολιατα στη μεση. Κοβουμε σε λωριδες περιπου 1 εκ., τις στριβουμε και τις βαζουμε στο ταψι (με χαρτι ψησιματος ή χωρις). Ψήνουμε σε προθερμασμενο φουρνο μεχρι να ροδισουν και να φουσκωσουν ελαφρως. Οσο ψηνονται ετοιμαζουμε το δευτερο φυλλο.
Για το σιροπι βραζουμε τη ζαχαρη, το νερο και το λεμονι και αφου βρασουν ριχνουμε το κρασι και αφηνουμε για λιγο.
Μολις ολα τα μπουγατσινια ειναι ετοιμα τα περιχυνουμε με το σιροπι και τα αφηνουμε να "ρουφηξουν".
  • Μπορουμε πριν ψησουμε τα μπουγατσινια να τους ριξουμε λιγη μαυρη ζαχαρη.
  • Την κρεμα που περισσεψε μπορουμε να την βαλουμε κουταλια-κουταλια σε χαρτι ψησιματος, με λιγη μαυρη ζαχαρη απο πανω, και να την ψησουμε μαζι με τα μπουγατσινια.

Καλη Επιτυχια!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου