Πέμπτη 12 Αυγούστου 2010

Γλυκες Κρεπες

Δοκιμασμενη συνταγη και πολυ πολυ νοστιμη. Ευχαριστω την φιλη μου την Παναγιωτα που μου την εμαθε!

Υλικα
(για περιπου 15 κρεπες σε μεσαιο τηγανι) :
250 γρ. αλευρι
2 κ.σ. βιταμ
2 ποτηρια γαλα
3 αυγα
Για το σερβιρισμα:
μερεντα, μπανανες, μπισκοτα

Εκτελεση:
Ανακατευουμε ολα τα υλικα (εκτος απο βουτυρο) μεχρι να γίνουν παχυρευστο μειγμα. Βουτυρωνουμε το τηγανι ελαφρως.Με ενα φλυτζανακι του espresso παιρνουμε μια ποσοτητα και τη ριχνουμε στο τηγανι. Με γρηγορες κινησεις απλωνουμε το μειγμα σε ολο το τηγανι. Γυριζουμε απο την αλλη πλευρα την κρεπα οταν ροδισει απο κατω. Οταν ειναι ετοιμη τη βγαζουμε και επαναλαμβανουμε με το υπολοιπο μειγμα.
Μη ξεχασετε να ανανεωνετε το βουτυρο στο τηγανι καθε 4-5 κρεπες.

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Ενδεχεται η πρωτη κρεπα να μην πετυχει επειδη το βουτυρο ειναι παρα πολυ. Ομως μην απογοητευτειτε γιατι οι υπολοιπες θα ειναι μια χαρα.

Μολις τελειωνουμε με το τηγανισμα απλωνουμε στη μια πλευρα μερεντα, τριμμενο μπισκοτο και ψιλοκομμενη μπανανα. Διπλωνουμε στα τεσσερα και σερβιρουμε
Για περισσοτερη ευκολια μπορειτε να λιωσετε τη μερεντα σε μπεν μαρι για να απλωνεται γρηγορα.

Καλη επιτυχια!!!!!! Απολαυστε τες!!!!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου