Σάββατο 14 Αυγούστου 2010

Πορτοκαλοπιτα


Γρηγορο και ευκολο γλυκο. Συνδυαζεται τελεια με παγωτο βανιλια ή ο,τι αλλη γευση προτιματε.

Υλικα
:
4 αυγα
1 γιαουρτι
ξυσμα απο 2 πορτοκαλια
1 φλυτζανι σπορελαιο
1 μπεικιν παουντερ
1 βανιλια
1 φλ. ζαχαρη
1 φυλλο κρουστας
Για το σιροπι:
3 ποτηρια νερο
2 ποτηρια ζαχαρη

Εκτελεση:
Αναμειγνυουμε ολα τα υλικα, τα βαζουμε στο ταψι, κοβουμε με ψαλιδι τα φυλλα κρουστας και τα ριχνουμε ομοιομορφα πανω απο το μειγμα.
Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 170-175 βαθμους για μιση ωρα.
Ετοιμαζουμε το σιροπι, το οποιο ριχνουμε στην πιτα μολις κρυωσει.


Καλη Επιτυχια!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου