Δευτέρα 16 Αυγούστου 2010

Μπισκοτα με νεκταρινια

Πολυ νοστιμα μπισκοτα και ευκολα στην παρασκευη. Μπορειτε αντι να φτιαξετε μονοι σας τη μαρμελαδα νεκταρινι να χρησιμιποιησετε οποιαδηποτε αλλη μαρμελαδα του εμποριου.

Υλικα:
(για τη ζυμη)
70 γρ βουτυρο
80 γρ τυρι κρεμα
20 γρ ζαχαρη καστανη
125 γρ αλευρι (για ολες τις χρησεις)
βανιλια (ή ξυσμα πορτοκαλιου)
(για τη γεμιση)
200 γρ νεκταρινια
40 γρ ζαχ. κρυσταλλικη
80 γρ νερο

Εκτελεση:
Ψηνουμε τα κομμενα και ξεφλουδισμενα νεκταρινια για να φυγουν τα υγρα και μετα τα βραζουμε με το νερο και τη ζαχαρη. Μολις βρασουν τα στραγγιζουμε λιγο και τα λιωνουμε με το πιρουνι για να παρουν τη μορφη μαρμελαδας. Η γεμιση ειναι ετοιμη.
Ανακατευουμε βουτυρο, ζαχαρη, τυρι κρεμα, αλευρι και βανιλια (ή ξυσμα). Βαζουμε τη ζυμη για λιγο στο ψυγειο σε ζελατινα ωστε να ανοιγεται ευκολα το φυλλο. Ανοιγουμε φυλλο και κοβουμε μικρα κυκλακια ζυμης (στο μεγεθος του χειλους μιας κουπας), βαζουμε γεμιση στο κεντρο τους και διπλωνουμε τις ακρες προς τα μεσα.
Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους στον αερα για 10-15 λεπτα.

Καλή Επιτυχια!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου