Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Μελομακάρονα

Πεντανόστιμα και ελαφρά

Υλικα:
200 γρ. χυμός πορτοκαλιού
280 γρ. ελαιόλαδο
600 γρ. αλεύρι
½ κουτ. του γλυκού σόδα
¼ κουτ. του γλυκού κανέλα
1 πρέζα γαρύφαλο
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
καρύδια χοντροκομμένα
μέλι για το μέλωμα


Εκτέλεση:
Σ’ ένα βαθύ σκεύος ανακατεύουμε το χυμό πορτοκαλιού και το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τα μυρωδικά. Ανακατεύουμε με το χέρι και προσθέτουμε το αλεύρι. Συνεχίζουμε απαλά το ανακάτεμα με το χέρι από το κέντρο προς τα έξω έτσι ώστε να μην «κορδώσει» η ζύμη (δεν χρειάζεται πολύ ανακάτεμα για να μη σφίξει). Πλάθουμε τα μελομακάρονα σε μικρές στρογγυλές μπάλες και τις πιέζουμε με την παλάμη μας προς τα κάτω. Τοποθετούμε τα μελομακάρονα σε μία λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 30 λεπτά περίπου έως ότου πάρουν σκούρο χρυσαφί χρώμα. Αφήνουμε να κρυώσουν, ραντίζουμε με το μέλι και πασπαλίζουμε με τα καρύδια.

Καλή Επιτυχία!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου