Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Μαρμελαδα Καστανο


Υλικά:

2 κιλά κάστανα
2 βανίλιες
ζάχαρη όσο θα ζυγίζει ο πουρές κάστανο που θα φτιάξουμε.

Εκτέλεση:
Χαράζουμε τα κάστανα και αφαιρουμε τον φλοιό τους. Βάζουμε σε κατσαρόλα τα κάστανα και τόσο νερό όσο να τα καλύπτει. Βράζουμε επί 8 λεπτά.
Τα βγάζουμε λίγα λίγα απ' το νερό και αφαιρουμε τη φλούδα. Βράζουμε τα καθαρισμένα κάστανα 40 λεπτά σε νερό που να τα σκεπάζει καλά.
Στραγγίζουμε τα κάστανα και τα περνάμε από τη μηχανή του πουρέ.
Ζυγίζουμε τον πουρέ και για κάθε κιλό κάστανο προσθέτουμε 1 κιλό ζάχαρη, το νερό και τη βανίλια και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς.
Όταν δουμε ότι το μείγμα ξεκολλά από τον πάτο της κατσαρόλας, η μαρμελάδα είναι έτοιμη. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε να μισοκρυώσει πριν την βάλουμε στα βάζα. Την επόμενη ημέρα κλείνουμε τα βάζα.
Προσοχή: κάθε φορά που ανοίγουμε ένα βάζο, τα ξαναβάζουμε στο ψυγείο μέχρι να τελειώσει.

Καλή Επιτυχία!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου