Τετάρτη, 18 Αυγούστου 2010

Μπουγατσινια με σφολιατα


Πεντανοστιμα γλυκακια. Σερβιρονται κρυα ή ζεστα (προτιμηστε τα κρυα γιατι αναδεικνυεται καλυτερα η γευση τους). Τα υλικα για την κρεμα αντιστοιχουν σε 4 φυλλα σφολιατας (δηλαδη 60 μπουγατσινια). Μπορειτε ομως να βαλετε περισσοτερη κρεμα στα 2 φυλλα για να γινουν πιο νοστιμα και οση περισσεψει να την βαλετε κουταλια-κουταλια σε χαρτι ψησιματος για μικρες μπουκιτσες κρεμας.

Υλικα:
(για 30 μπουγατσινια)
2 φυλλα σφολιατας
(για την κρεμα)
2 κουπες γαλα
2 κροκοι αυγων
1/3 κουπας ζαχαρη
4 κ.σ. σιμιγδαλι ψιλο
(για το σιροπι)
2 κουπες ζαχαρη
1 κουπα νερο
κρεμοριο ή 1 κ.σ. χυμο λεμονιου
4 κ.σ. γλυκο κρασι

Εκτελεση:
Βαζουμε τη ζαχαρη, το σιμιγδαλι, τους κροκους και λιγο απο το γαλα στη φωτια και ανακατευουμε. Ριχνουμε το υπολοιπο γαλα καυτο, ανακατευουμε, και το βγαζουμε απο τη φωτια για να κρυωσει και να πηξει η κρεμα.
Εχουμε ξεπαγωσει τη σφολιατα (οχι ομως πολυ για να μην κοβεται ευκολα). Στο μιση απλωνουμε περιπου το ενα τεταρτο της κρεμας και λιγο παραπανω και διπλωνουμε τη σφολιατα στη μεση. Κοβουμε σε λωριδες περιπου 1 εκ., τις στριβουμε και τις βαζουμε στο ταψι (με χαρτι ψησιματος ή χωρις). Ψήνουμε σε προθερμασμενο φουρνο μεχρι να ροδισουν και να φουσκωσουν ελαφρως. Οσο ψηνονται ετοιμαζουμε το δευτερο φυλλο.
Για το σιροπι βραζουμε τη ζαχαρη, το νερο και το λεμονι και αφου βρασουν ριχνουμε το κρασι και αφηνουμε για λιγο.
Μολις ολα τα μπουγατσινια ειναι ετοιμα τα περιχυνουμε με το σιροπι και τα αφηνουμε να "ρουφηξουν".
  • Μπορουμε πριν ψησουμε τα μπουγατσινια να τους ριξουμε λιγη μαυρη ζαχαρη.
  • Την κρεμα που περισσεψε μπορουμε να την βαλουμε κουταλια-κουταλια σε χαρτι ψησιματος, με λιγη μαυρη ζαχαρη απο πανω, και να την ψησουμε μαζι με τα μπουγατσινια.

Καλη Επιτυχια!!!!

Δευτέρα, 16 Αυγούστου 2010

Μπισκοτα με νεκταρινια

Πολυ νοστιμα μπισκοτα και ευκολα στην παρασκευη. Μπορειτε αντι να φτιαξετε μονοι σας τη μαρμελαδα νεκταρινι να χρησιμιποιησετε οποιαδηποτε αλλη μαρμελαδα του εμποριου.

Υλικα:
(για τη ζυμη)
70 γρ βουτυρο
80 γρ τυρι κρεμα
20 γρ ζαχαρη καστανη
125 γρ αλευρι (για ολες τις χρησεις)
βανιλια (ή ξυσμα πορτοκαλιου)
(για τη γεμιση)
200 γρ νεκταρινια
40 γρ ζαχ. κρυσταλλικη
80 γρ νερο

Εκτελεση:
Ψηνουμε τα κομμενα και ξεφλουδισμενα νεκταρινια για να φυγουν τα υγρα και μετα τα βραζουμε με το νερο και τη ζαχαρη. Μολις βρασουν τα στραγγιζουμε λιγο και τα λιωνουμε με το πιρουνι για να παρουν τη μορφη μαρμελαδας. Η γεμιση ειναι ετοιμη.
Ανακατευουμε βουτυρο, ζαχαρη, τυρι κρεμα, αλευρι και βανιλια (ή ξυσμα). Βαζουμε τη ζυμη για λιγο στο ψυγειο σε ζελατινα ωστε να ανοιγεται ευκολα το φυλλο. Ανοιγουμε φυλλο και κοβουμε μικρα κυκλακια ζυμης (στο μεγεθος του χειλους μιας κουπας), βαζουμε γεμιση στο κεντρο τους και διπλωνουμε τις ακρες προς τα μεσα.
Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους στον αερα για 10-15 λεπτα.

Καλή Επιτυχια!

Σάββατο, 14 Αυγούστου 2010

Πορτοκαλοπιτα


Γρηγορο και ευκολο γλυκο. Συνδυαζεται τελεια με παγωτο βανιλια ή ο,τι αλλη γευση προτιματε.

Υλικα
:
4 αυγα
1 γιαουρτι
ξυσμα απο 2 πορτοκαλια
1 φλυτζανι σπορελαιο
1 μπεικιν παουντερ
1 βανιλια
1 φλ. ζαχαρη
1 φυλλο κρουστας
Για το σιροπι:
3 ποτηρια νερο
2 ποτηρια ζαχαρη

Εκτελεση:
Αναμειγνυουμε ολα τα υλικα, τα βαζουμε στο ταψι, κοβουμε με ψαλιδι τα φυλλα κρουστας και τα ριχνουμε ομοιομορφα πανω απο το μειγμα.
Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 170-175 βαθμους για μιση ωρα.
Ετοιμαζουμε το σιροπι, το οποιο ριχνουμε στην πιτα μολις κρυωσει.


Καλη Επιτυχια!!!

Πέμπτη, 12 Αυγούστου 2010

Φουρνιστα Κρακερακια

Η πιο γρηγορη συνταγη που εχετε φτιαξει! Δεν ειναι και τοσο γλυκια αλλα μπορειτε να πειραματιστειτε αλλαζοντας το αλατι με ζαχαρη! ;)

Υλικα
(για 12 κρακερς) :
1 αυγο
50 ml αλευρι
25 ml λαδι
1 κοφτο κ.γλ. αλατι

Εκτελεση:
Ανακατευουμε ολα τα υλικα στο μπλεντερ. Σε λαδοκολλα απλωνουμε 12 μπαστουνακια απο τη ζυμη και τα πιεζουμε για να παρουν σχημα κρακερ.
  • Αν θελουμε προσθετουμε απο την αρχη σουσαμι η 6 ελιες.
Ψηνουμε για 13 λεπτα στους 180 βαθμους.

Καλη Επιτυχια!!!!

Γλυκες Κρεπες

Δοκιμασμενη συνταγη και πολυ πολυ νοστιμη. Ευχαριστω την φιλη μου την Παναγιωτα που μου την εμαθε!

Υλικα
(για περιπου 15 κρεπες σε μεσαιο τηγανι) :
250 γρ. αλευρι
2 κ.σ. βιταμ
2 ποτηρια γαλα
3 αυγα
Για το σερβιρισμα:
μερεντα, μπανανες, μπισκοτα

Εκτελεση:
Ανακατευουμε ολα τα υλικα (εκτος απο βουτυρο) μεχρι να γίνουν παχυρευστο μειγμα. Βουτυρωνουμε το τηγανι ελαφρως.Με ενα φλυτζανακι του espresso παιρνουμε μια ποσοτητα και τη ριχνουμε στο τηγανι. Με γρηγορες κινησεις απλωνουμε το μειγμα σε ολο το τηγανι. Γυριζουμε απο την αλλη πλευρα την κρεπα οταν ροδισει απο κατω. Οταν ειναι ετοιμη τη βγαζουμε και επαναλαμβανουμε με το υπολοιπο μειγμα.
Μη ξεχασετε να ανανεωνετε το βουτυρο στο τηγανι καθε 4-5 κρεπες.

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Ενδεχεται η πρωτη κρεπα να μην πετυχει επειδη το βουτυρο ειναι παρα πολυ. Ομως μην απογοητευτειτε γιατι οι υπολοιπες θα ειναι μια χαρα.

Μολις τελειωνουμε με το τηγανισμα απλωνουμε στη μια πλευρα μερεντα, τριμμενο μπισκοτο και ψιλοκομμενη μπανανα. Διπλωνουμε στα τεσσερα και σερβιρουμε
Για περισσοτερη ευκολια μπορειτε να λιωσετε τη μερεντα σε μπεν μαρι για να απλωνεται γρηγορα.

Καλη επιτυχια!!!!!! Απολαυστε τες!!!!!!